Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

08 Ağustos 2007

Geri Sayim

Bir aksilik olmazsa haftaya bugun inşallah size oldu da bitti maşallah şeklinde Ankara'dan yazabiliyor olucam. Sanirim hastanede kablosuz baglanti var laptopu alicam yanima.Refakatçim annem olucak (o da bir oyunus ve de yahoo da tavla delisi )en azindan cani sıkılmaz ben yatarken.Dolayısıyla bende yazabilirim diye umuyorum.Dün dr.umla tekrar telefonlaştık stappler sorununa çözüm bulduk o kendi stoğundan kullanicak böylece ameliyat gunum degismemis oldu. Geri sayım basladı artık.. Dün dükkanın alışverişi için Metro'ya (Grossmarket var ya o Kozyatağındaki)gittim hastane de lazım olacak bir kaç bişi vardı aklımda onları da aldım.Haftasonu da pijama baksam iyi olucak. Aslında var guzel pijamalarim ama laubali mi kaçar diye daha edepli bişiler bulursam alıcam. ( benim bi kuzenim var acaip kokoştur ama harbi kokoş aramızda 1 yaş var böyle Chanel ayakkabılar Louis Vouitton çantalar filan..bu şapşalozum bir kaç sene önce endometriosis ameliyatı oldu onunda yaz ayıydı ve babası da dr. oldugu için üniversite hastanesinde ameliyat oluyo. Ameliyattan sonra bi baktik bizim hatun baby doll tadinda geceliklerle yatakta:)))) yerde de topuklu terlikler . Hatun ameliyat olmamış da sanki tatil köyünde ...Biz de kardeşimle hala bile güleriz ona. Dolayisiyla bu konuya ayri bir ozen gostermem lazim:) Bu postu yazarken Dr.um aradi Pzt. sabah erkenden hastanede olmami istedi. Bu arada kendisinden biraz bahsetmek istiyorum benim simdiye kadar iddiali olarak soyluyorum tanidigim en idealist en ticari kaygidan uzak en insani ozellikleri barindiran kisidir.Ameliyat olma kararimda kisisel ozelliklerinin de etkisi oldu desem abarti olmaz.Bu ameliyat bir coklari icin ciddi bir pazar ve sonuna kadar kullanilabilecek bir durum kendisi ise devlet memuru ve kendi cebine bu ameliyatla hiçbir şey girmiyor.. Detayci ve ozenli ..Kanim cok kaynadi ona son derece pozitif biri hic kasinti degil herseyi en ince ayrintisina kadar anlatiyor ve en onemlisi hastaya müşteri gözüyle bakmiyor. Umarım ulkemizde kıymeti bilinir ve onu ABD ye kaptirmayiz.

Bir liste yapıp valizimi hazırlamam lazım,kişisel bakım hazırlıklarımı yapmam lazım,nasıl gideceğime henüz karar veremedim biletimi ayarlamam lazım.Otobüsle gitsem sabahın köründe orda olucam, uçakla gitsem sabah evden çok erken çıkmam gerekicek , aslında canım tren yolculuğu çekti ama tek başıma sıkılır mıyım bilemedim..Son zamanlarda hiç trenle şehirlerarası yolculuk yapan oldu mu arkadaşlar? Bi taraftan iyi rahat rahat kitabını oku kalk gezi ..yemeğini ye( Hatta bu kısım oldukça önemli zira uzun bir süre için yiyeceğim son katı yiyecekler olacak:)))Sanırım bahsetmiştim ameliyattan sonra yaklaşık 1 ay sıvı gıda alınması zorunlu.Çorba ayran vs.Bu kararı aldığımdan beri bi genişlik bir rehavet bende hayatımda suçluluk duymadan yedigim yemekler diyebilirim.

Pazar günü de bruncha filan gitmek istiyorum...Bu konuda da fikirleri ve önerileri beklerim :) Acaip moral buluyorum sizinle paylaştığım için ...blog yazmıyo olsam kesin dayanamaz birilerine söyler ve de pişman olurdum. Çok teşekkür ederim hepinize arkadaşlar...

14 yorum:

Burcu dedi ki...

vay anasını yaa..zaman azalıyor ve hızla ilerliyor bu da demektir ki güzel günler için geri sayım başladı.öncelikli duam( zayıflamandan önce ) herşeyi rast giden bir operasyon geçirmen ve operasyon sonrası hiçbir problem yaşamadan ayağa kalkman yönünde.sonra tabiki günler ilerledikçe inceliyor olacaksın.ama sormak istediğim bişey var.tamam ameliyattan sonra iştah kesilecek beslenme değişecek bi şekilde kilo verilmeye başlanacak fakat verilecek kiloların büyük miktarlar olduğunu düşünürsek bu aşamada da spor yapıması gerekmiyor mu?ya da yapılıyor mu?dr yapın mı diyor ne diyor?çünkü sonuçta sarkma problemi kilo problemi kadar ciddi bir problem ve sonradan düzeltilmesi de çok zor gerçekten.baştan önlemini almak lazım die diyorum..
çok öptüm şeker

Dinza dedi ki...

Şekercim,

Doktorunun referanslarını görüp, onunla irtibat da kurduğum için, pek fazla tanımasam da kesinlikle sana katılıyorum. Ne kadar insani, anlayışlı ve samimi bir yaklaşımı var. Hastalarının durumlarına da bakınca, çok iyi bir cerrah olduğunu kabul etmemek mümkün değil. Senin ameliyatın da fıstık gibi geçicek ve sonra bizi kıskançlıktan çatlatıcaksın umuyorum:)
Hastanenin lokasyonunu düşününce biraz edepli olmakta da fayda var, evet;)
Bu arada, ben sürekli tren yolculuğu yaparım ve en sevdiğim yolculuk tipidir diyebilirim gönül rahatlığıyla. Koltuklarının gayet geniş ve rahat oluşu, restoran ve tuvalet bulundurması ve biniş-iniş noktalarının son derece merkezi olması itibariyle hep öncelikli seçeneğim olmuştur.
Her ne ile gidersen de; su gibi git, su ve fıstık gibi gel;)
iyi şanslar canım.

Öykücü dedi ki...

Ameliyat süper geçecek.Sen de süper zayıflayacaksın.Daha sağlıklı olacaksın o kesin.

Bir ay katı gıda yersen ya da yemeyi abartırsan kelepçen oynuyor yerinden sanırım.Ozan Orhonun Ayşe Armanla yaptığı röportajda okumuştum.

Zayıflamaya başlayınca kendini kaybedip anoreksik olma.Bir kilo belirle kendine ve onun altına düşme.En zayıf en iyi diye bir şey yok.

Mesela benim idealim 55 ama ben 53 olmak istiyorum.2 kilo oynuyor çünkü.Neyse ama 53ün altına düşmek istemem o zaman hortlak gibi oluyorum çünkü.

Vs vs

gülçin dedi ki...

bence yataklı trenle git. çok güzel bir odan oluyor bir kere. gece 10'da biniyorsun. ister odanda otur kitap oku, ister yemekli restorana gidip birşeyler iç; sonra yatıp taktaktaktaktırrraktaktaktaktak sesleri eşliğinde, ninni gibi, yatağına yatıp uyuyorsun. sonra sabah 8-8.15 gibi ankara'da oluyorsun ki, süper. trenle gidersen yanına ayfer tunç'un kapak kızı kitabını almayı unutma, o da yataklı trende geçiyor :)
sevgiler.

not: çaktırmıyorum ama senin için çok heyecanlanıyorum, yarın gece kandil, senin için de dua edeceğim. birbirimizi tanımasak ne farkeder?

Girls On Blog dedi ki...

Sashacım canım benim amiin inşallah..bu kadar dua ile ben zaten zımba gibi ayaklanıcam aynı gün:) Valla sarkma konusu beni de gayet ilgilendiriyo ve hiç istemiceğim bi durumdur haliyle.Dr. 2.haftadan itibaren hafif egzersiz 1. aydan itibaren ağır egsersiz veriyo.İş bende yani ben ki spordan yüzme hariç nefret eden bi insanım.Ama belki hafifleyince o da zor gelmez:)
Serapcım yine inşallah diyeceğim gerçi kimseyi çatlamıyayım kendim rahat edicek kadar hafif olayım yeter:)tren biraz bende de ağır basıyo gibi:)

Öykücücüm:) benim ameliyatım kelepçe değil..bana takılıacak olan bir şey yok yani. Midemin büyük bir kesimi kesilip atılacak ve hani fasulye gibidir ya mide. Tüp şeklinde bir mide kalıcak geriye.(SLeeve gastrectomy diye geçiyor hatta)Valla anoreksik ve öyle avurtları çökük filan olmayı bende asla istemem..İnşallah da olmam.Zaten bu operasyonla beklenilen kilo kaybı max.40 kg.( Yeterince fazlam var laf aramızda:)
Gülçincim valla sen ve Serabın etkisiyle trene daha sıcak bakıyorum ve evet muhtemelen bugun gidip bikaç kitap alıcam kendime.Hem yolsa hem de hastanede okumak için.Öyle hiçbir şey yapmadan yatamam da ben:(Duaların için de allah razı olsun.Tabi ki tanışıklık fark etmez..ben orda espri yapmıştım ama yazı her zaman yeterli olmuyor duyguları ifade etmeye:)Sen bana çok güzelsin demişsin ya bi önceki yorumunda ben de bunu kalben algılıyorum yani tanışmıyosak dedim..yani beni tanıyosan güzel olduğumu ordan biliyosundur anlamında:))))))))Ne kadar güzel ya zaman ayırıp okuyosunuz zaman ayırıp yorumlar yazıyosunuz.Binlerce teşekkür ederim biraz da gizemli yolculuğumda benimlesiniz ve takiptesiniz..
Çok sevgiler..

Öykücü dedi ki...

Mide eski halini alır benim bildiğim.Genişler yani.

O zaman zayıfladıktan sonra dikkat etmen lazım.O kadar kilo kaybedince almazsın gerçi.Alışırsın

Kelepçeden daha iyi.Ben drun stoğundan vereceği aparat denen şeyi kelepçe gibi bişi sanmıştım.

ttt dedi ki...

Canım ya, inşalalh ameliyatın çok güzel geçer, canın n eçekiyorsa ye bari şimdi:))
Önümüzdeki hafta ya da sonraki hafta kardeşle tatile gitme durumumuz var, ankarada olursam kesin geleceğim, kardişten haber bekliyorum, iznini ayarlamaya çalışıyo.
Bu arada ben tren yolculuğuna bayılırım, gerçekten de çok keyifli, koltukları da geniş, insan tıkış tıkış oturmuyor, tren de sabah 7,30 - 8 gibi geldiği için tam vaktinde hastanede olabilirsin .
Umarım tanışırız, sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Merhaba,

Ben Sasha, Panela ve Butterfly'i okumak istiyorum. E-mail adresim zub205@lehigh.edu. Tesekkurler...

Hulya

Girls On Blog dedi ki...

Tontoncum bende çok isterim tanışmayı, kısmetse görüşürüz zaten:)Sen keyfine bak..görüşemezsek de şimdiden iyi tatiller.
Öykücü evet tabi çok abartılı yersen midenin genişlemesi ihtimal dahilinde.Zaten bu ameliyatın ortaya çıkış şekli şöyle.2 cerrah var morbid obezleri güvenli ameliyat kilosuna getirecek hızlı tarafından bir operasyon arıyolar ve bu benimkini yapıyolar.Tabi ki obezlerden ne beklenir mideyi tıka basa doldurarak tekrar büyütmeleri ancak bir bakıyolar ki böyle olmuyo çünkü işte midenin alınan kısmında çalışan Ghrelin hormonu devreden çıkmış .dolayısıyla obezlerin aklına yeme fikri bile gelmiyo.Ve dolayısıyla artık ABD ve Avrupa da kelepçe ve balon ameliyatları başarısızlık ve yan etkileri nedeniyle artık terk ediliyormuş.Dr.umda anlattı kelepçe benimkine göre daha kolay bi operasyon bu arada.O amerikada çalışırken dolu başarısız lap band(kelepçe) hastası gelirmiş Tüp mide ameliyatı için.A ama tabi ki şöyle bir şey bu da neticede bir iç organ ameliyatı ve herşey ihtimal dahilinde...Ben son derece pozitif sizin yardımlarınız ve desteğinizle.
Yorum değil ufak çaplı tıp konferansımdan sonra sevgiyle öpüyorum herkesi:)

Girls On Blog dedi ki...

Hülya arkadaşım uğradığın için sağol da...bi geçmiş olsun deyip öyle talep de bulunsaydın keşke...

Unknown dedi ki...

Girls on blog, cok cok cok ozur dilerim. Inan ki okudukca hep dua ettim senin icin. Kilo ile derdi olan herkesi cok iyi anliyorum. Lutfen kusuruma bakma. Kendi derdimden sana gecmis olsun demeyi unutuvermisim. Cok ozur dilerim gercekten. Hulya

pinela dedi ki...

Canım yaa ne güzel artık sende hayaline kavuşacaksın birkaç adım kaldı.. Artık sende dilediğin görüntüye yakın zamanda kavuşacaksın inşallah.. Kozyatağı çok uzak çalıştığım için gelmem sorun olur bu tarafta olsan kesin gelirdim ama sanal ziyaretine gelirim.. msn adresimi kaydedersen onuşuruz akşam canın sıkılmaz :) ranip_22@hotmail.com öptüm canım ben bile heyecanlıyım..

Girls On Blog dedi ki...

Hülya ok...içten bir şekilde ifade etmişsin kendini...bende normalde takılmayacağım bir şeye takılmışım...sorun yok..arkadaşız;)
Pinelacım sen mi Kozyatağında sın canım? Ben Avrupa Yakasındayım....msn pek kullanmıyorum ama arada açarım...ekliycem seni:) Öpüyorum

pinela dedi ki...

Yok canım yaa avrupadayım ben sen kozyatağı carrefoura gitcem yazmışsın ya ben o yüzden dedim avrupa yakasındaysan kesin gelirim o haldeee :)