Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

02 Ağustos 2007

Operasyona hazırlıkl

Bi önceki postumda belirttiğim gibi büyük kararımın arifesinde bir takım hazırlıklar yapmam gerekiyor. Bir takım bürokratik işlemler( Bağ-kur vs) dr.um rutin ama oldukça kalabalık bir tahlil listesi ve de analizler filan istedi sırada onlar var. Gözümde en çok büyüyeni ise sigarayı bırakmak ama aslında en çok yapmak istediğim de o. Lise son sınıftan beri sigara içiyorum maalesef ve artık içici olmaktan hiçbir açıdan da memnun değilim.ameliyat biraz bahanesi olucak inşallah. son dönemde iyice abarttığım için yaklaşık 1,5 paket filan içiyordum.Bugün itibariyle azaltmaya hatta umarım bırakmaya karar verdim. Ameliyat sonrası ve esnasında narkozla ilgili sıkıntı olmaması büyük oranda sigara ile ilintiliymiş. Bugün şu anda saat 14:32 ve yıllardır ilk defa 5 adet içtim. Niyetim gün boyunca 5 adet içmekti ama bünyemde asabiyet yaptı bu sigarayı bırakma fikri:))) Bakalım temelli kurtulmak en iyisi ve umarım bana da kısmet olur.. Ankara da görüştüğüm o 15 gün önce ameliyat olan arkadaş da aynen benim gibiymiş ve ameliyat olduktan sonra canı yemek istemediği gibi sigara da istemiyormuş ve çok kolaylıkla bırakmış.Ben o gün Dr.un yanından ayrılınca otomatik olarak sigara yaktım o hiç içmedi..çok imrendim valla...Mucize gibi di mi...yemek yok sigara yook...:)

6 yorum:

Talisman dedi ki...

Vay canınaaa.. Yeni okuyorum. Sen kararını vermişsin umarım çook hayırlı olur.. Sigarayı da aman bırak yaa, narkoz etkisi en aza insin. Senin için dua edicem.. GOB..En iyisi olsun inşallah..

Girls On Blog dedi ki...

sağol Talis...dualara ihtiyacım var eksik olma:) inşallah en iyisi olur cidden

renkler dedi ki...

Canım, Allah yardımcın olsun. Umarım çok hayırlı olur... Kilolar gidiverir. Ama sonrası önemli biliyorsun. Senin için dua edeceğim. Bizi merakta bırakma.

Girls On Blog dedi ki...

Renklercim çok sağol canım...Beni biraz korkutan ilk 1 ay zira sadece sıvı alıyosun yeni mideya alıştırma süreci ve yaralı oldugu icin sanırim.Gerçi o yeni ameliyat olan arkadaşla hergün görüşüyorum asla canım yemek istemiyor diye.İşte o hormonun etkisiyle tabi.rüyalarımda filan artık hep böle şeyler görüyorum:)))
Habersiz bırakmamaya çalışıcam sizi.öperim renklercim

Burcu dedi ki...

girlscüm dediğin gibi bi bahane olur sigaradan da kurtulursun belki.olayı tam bilmiyorum yani senin anlattığın kadar biliyorum ama dediğim gibi kararına saygılıyım.umarım herşey düşündüğünden de iyi olur.ama bi de şu var zaten, sen ameliyat olmadan evvel canının pek yemek istemeyeceğine beynini koşullandırıyorsun bi şekilde dolayısyla da ameliyat sonrası acıkma hissin ( hormonların etkisinin haricinde ) psikolojik olarak da azalma gösterecektir diyorum.
mesela saçma gelebilir ama ben sabahları uyandığımda Allahım ne kadar iştahsızım bgn yaa derdim eskiden.ve buna kendimi inandırırdım.ciddiyim.acıkma hissimi en aza indirgemede acaip yarar sağlamıştır.herşey beyni inandırmakta bitiyor.beyin baş hükümdar.sende hep iyi olacağını düşün,sorunsuz sonu süper bir emliyat olsun canım.bir nevi secret gibi ama secret deil.direk beyni kontrolün altına alma olayı :)
öptüm cnm

Girls On Blog dedi ki...

sachacım evet 2 dertten birden kurtulursam pek mutlu olucam.Senin yaptığın taktiği annemin bi arkadaşı vardı o da ben tatlı hiç sevmem diye kendini ikna etmişti...bi yerde ikram filan olunca ay benim tatlıyla aram hiç yok derdi..aslında çok severmiş:)) Süper di mi..
amin canım güzel ve iyi dileklerin için..inşallah dilediğimiz gibi gerçekleşir.
Bu arada sadece yazarak rahatlıyorum...özel hayatımda en yakın çevre harici kimse bilmiyo da:)