Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

07 Şubat 2008

Sağlıklı günler

Çok şükürler olsun son 6 aydaki en iyi günlerimdeyim sanırım. Tahmin ettiğimden daha fazla yiyip içebiliyorum son yapılan balon operasyonundan sonra. Hayat ne garip midemi küçültmeye uğraştık sonra da genişletmeye:) Yapılan işlemden sonra raporu bir okudum ki midemde oluşan darlık nedeniyle geçiş aralığı sadece ve sadece 2 mm e inmiş o yüzden artık son günlerde su bile içemez halde imişim. 1 hafta sonra doktoruma da göründüm 1 ay sonra 1 büyük boy balonla bir girişim daha yapılacakmış bu kısmı biraz tatsız ama ne yapalım artık bunlar diğer atlattıklarımın yanında deve de kulak kalıyor. Son 3 gündür filan makarnaya terfi ettim.Yoğurtlu ve domatesli makarna...ne kadar lezzetli geldiğini size anlatamam.Hatta börek bile yedim.Evvelki gün annemin vefakar arkadaşlarından birine gittik.Yumuşacık bir börek yapmıştı ondan bir dilim yedim.Normal insanlarla birlikte yemek yemek ve çay içmek o kadar büyük bir nimet ki bunu da inanın allah vermesin kimselere ama anca benim gibi çeken bilir.Çayı özlemişim hergün birkaç bardak çay içiyorum.Önceden kahve de çok severdim ama şimdi onu hiç canım çekmiyor belki dokunur diye de zaten içmeye cesaret edemiyeceğim. Bu arada bütün bu tatsız olaylar çok iyi bir olaya vesile oldu ve ben sigarayı bırakmış oldum.Şaka maka tam 6 ay oldu sigara içmiyorum ve inanılmaz ama canım çekmiyor ve aklıma bile gelmez oldu. Alaksız bir şey daha ben taze sıkılmış meyve sularıyla bu mide alıştırmalarına başladım ya anneme phillipsin bir sıkma makinasını aldık ki harika nerdeyse çöpü ile atıyosun meyveleri. Hem çok pratik hem de çok lezzetli. İhtiyacı olan varsa diye özellikle yazmak istedim çünkü normalde ben hiç sevmezdim o katı meyve preslerini temizlemesi ayrı bir zordur meyveleri soyup soyup sıkmak da zahmetli. İşte bu alet çok pratik. Artık insan içine karışmaya da başladım...geçen günkü ev gezmesinden sonra dünde burada Bostanlı pazarı var meşhur. İzmirli arkadaşlar bilirler :) Oraya gittik ben pazarları çok severim İstanbul da canım Ulus Pazarı kalktığından beri gitmemiştim kıyafet için pazarlara o yüzden çok zevk aldım.Aşırı kalabalık olmasına rağmen zevkliydi .6-7 parça birşeyler aldım gayet uygun fiyata ve iyi kalite ürünler. Bu arada önümüzdeki hafta İstanbul'a gidiyorum bir aksilik olmazsa(Allah korusun) Ay başına doğru bu balon işlemi için gelicem ama artık İstanbulla,dükkanla ve herkesle bir hasret gidereyim dedim. Bu arada özellikle Öykücü merak ediyordu ilk doktoru dava etmeyi düşünüyorum ve bir avukatla görüştüm bu konu ile ilgili direk açılmıyormuş ben gereki belgeleri vs toplayıp bir dilekçe ile ona verikcemişim bir bilirkişi ki bunlar da doktorlardan oluşan bir grup onlar dava açılıp açılmayacağına karar veriyorlamış. Kesinlikle bu konu ile uğraşmayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Bu konuda fikri, bilgisi olan herkesin önerilerini memnuniyetle beklerim. Sevgiler..sağlıklı günler arkadaşlar.

10 yorum:

Emre dedi ki...

Merhaba seni yine burda görmek çok güzel, iyileşmene çok sevindim ve yemek yiyebilmenede tabi, blogunu ilk keşfettiğimde arşivini okumuştum ve bir restorant işletiyorsunuz sanırım hatta fotolarıda vardı ve şık bir yerdi, inşallah gidersin istanbula kavuşursun işyerine ve arkadaşlarına görüşmek üzere.

Kertenkele dedi ki...

Arkadaşım çok mutlu oldum:) Geçmişler olsun, kurtuldun sonunda... Sigaradan kurtulman da, 21 kilo gibi işin cabası olsun. Çok kötü günler geçirdin ama elde ettiklerin de hiç azımsanacak gibi değil. Tabii biliyorum, diyeceksin ki "hariçten gazel okuması kolay"; ama yine de Polyannacılık oynamak lazım bazen. Çok sevindim canım iyi olmana.

Zeynep dedi ki...

Merhaba, yazdıklarınızı bir solukta okudum. Doktoru kesinlikle dava etmelisiniz. Türk Tabipler birliğine şikayet etmeyi düşündünüz mü? Onlarında kendi içlerinde kınama, meslekten men gibi yaptırımları var. Olmadı televizyon, gazete gibi araçlar ile geçirdiğiniz operasyonun toz pembe olmadığını çoğunluğa ulaştırabilirsiniz. Eminim hikayenizle ilgilenecek duyarlı gazeteci veya televizyoncular bulabilirsiniz.

Sevgilerimle...

Girls On Blog dedi ki...

Emrecim merhaba...çok sağol ben burda olmama seviniyorum çok:) iyi dileklerine sonsuz teşekkürler.
Guffycim sende çok sağol. Mecburen polyanna oluyoruz işte ne yapalım başa gelen çekiliyo allah çaresiz dert vermesin ve herkeslere şifa versin .
Sevgili Zeynep öncelikle hoşgeldin. Çeşitli düşüncelerim var ancak henüz kesin bir yol belirlemedim. Ama elimi çabuk tutsam iyi olucak.Çok yakın gazeteci arkadaşlarım var konuyla ilgili direk ulaşabileceğim insanlar ancak onca insanın gözü önünde olmaktan hoşlanmayabilirim o yüzden ona karar veremiyorum henüz.

Öykücü dedi ki...

Bence de dava et.Yaşadığın onca şeyden sonra.Sonuçta hiç bir riski olmayan,ufak bir operasyon gibi anlatmıştı sana.

Bu saçmalıkların sonucunda en azından maddi masrafını karşılamalı.En azından ameliyat için ona para ödedin!Hastane masrafı,yol masrafı vs.Manevi hasarını saymıyorum bile onu nasıl karşılayabilir bilmiyorum çünkü.

Hiç bir şey olmasa bile ayağını denk alır bu yaşadıklarını başkasına yaşatmaz.

Çok mutluyum iyileştiğin için.Lütfen yediklerine dikkat et.Her şeyi özlediğini biliyorum ama tüm bu acılar boşuna yaşanmış olmamalı.

Dilek35 dedi ki...

canım ne güzel senin böyle iyileştiğini görmek çok zor günler geçirdin allah bir daha yaşatmasın normal yeme düzeninede geçmen çok sevindirici aman dikkat et yinede senin canın şimdi herşeyi çekiyordur dr izin verdiği herşeyden ye ama az az sigarayı bırakmanda çok büyük avantaj bende çok içiyorum bir dahada başlama dr gelince tabiki dava aç herşeyi enine boyuna düşün bu süreçte sinirlerin bozulabilir onlarıda göz ardı etme maalesef türkiyede yargı çok ağır işliyor ama hakkımızı aramak zorundayızki başka canlarda yanmasın öptüm seni canım kendine dikkat et

- dedi ki...

hiçbirşeyin kıymetini bilmiyoruz di mi? illa ki başımıza geldikten sonra bazı şeylerin kıymetini anlıyoruz. Halbuki şükretmemiz gereken ne çok şey var. Çay içebilmek, bir sürü güzel yemeğin tadına varabilmek.

Allaha şükür ki iyileştin, bana kalırsa mutlaka şikayet et ki bir daha başkalarının başına gelmesin.

öptüm canımmm

etki alanı dedi ki...

Merhaba,
Ben son dört yazınızı okudum,ve çok üzüldüm..Yanlış tedavi ne kadar geriye götürmüş sizi..Ve ilk defa mide ve bağırsak delinmesine şahit oluyorum...Şu an iyi olmanıza çok sevindim ama geçirdiğiniz sıkıntıları düşündükçe,işin içinden çıkamadım inanın..
Ben de rahim kanseri teşhisiyle ameliyat olduğumda,yeniden doğduğumu hissetmiştim...Bir aspirin bile vermeden taburcu oldum..Sonradan duyduğumda ise,teşhisi koyan hastane ile ameliyatı yapan hastanenin başhekimleri birbirine girmiş..Yanlış teşhis diye..Parçamı başka yerde tahlil edip sonuca göre mahkemeye vereyim diyorum,parçamı bulamıyorlar..
Ne denir?
Kanıt yoksa hiç birşey yapılamaz..
Sevgiyle kalın,sağlıkla kalın..
TüTü

Talisman dedi ki...

Canım benim,
İyileşmene çok seviniyorum.
Bence tabii ki dava et, bu sosyal görev gibi birşey, senin canını yaktı başkalarını yakmasın, kendini toplasın. Hastasını bırakıp yurtdışına gitmemeyi öğrensin en azından..
Öpüyorum canımm..

renkler dedi ki...

Canım, iyi olmana çok sevindim. Allah hepimize sağlık versin, ne diyeyim...