Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

24 Aralık 2008

Fimo

Şu fimo denen malzeme harika bisey:) Eline al ,mincikla dur, son halinde karar kilinca da at evindeki firina katilassin....begenmedin mi robottan geçir veya rendele pişmemiş hamurla karıştır yeniden kullan...taki malzemelerinin yerini alacak gibi ..:) ah bir de alet edavati hakkiyla kullanmayi bilsem neler yapicam da ben:)) Evdeki sabunluk ve diş firçaligimizin köşelerinden minik parçalar kopmuştu, seramik oldugu için alttan farkli renk görünüp sinirimi bozuyordu...fekaat ta ki aklimda bir ampul yanana kadar:) Fimodan banyonun renklerine uygun renkte bir kac renkten minik minik kopartip onlardan şekil verip o kırık yerlere yapıştırdım,üzerine de taş koydum:)) Son hali hoşuma gidince fırına attım ....öylece sabitlenirler sandım..soguduktan sonra diş fırçalığının kenarındaki parçayı azcık zorlayınca parça elimde kaldı.....D.erya B.aykal halt etsin hemen silikon tabancasıyla olaya mudahale ettim:P Simdi hem sağlam hem de şık...bi süre de böyle kullanır sıkılınca yenisini alırız:)

5 yorum:

Haydins dedi ki...

Eee pek guzel olmus..Bence yenisini alma ;)Bi fikir geldi aklima cam bardagi uzerine boyle renk renk yapip yapistir , o da guzel olur bence..

lale kunt dedi ki...

çok güzel olmuş.. gerçekten hemen havası değişmiş..
ama fimo diyince aklımdaki birşeyi söylemek istiyorum, eşimin annesi tvde dinlemiş. fimolar fırında kimyasal bir madde salgılıyormuş, ne yazık ki kanserojen.. o yüzden evdeki fırında fimo yapmamaya karar verdi, ama sonra dayanamayıp fimoları folyoyla kaplamış öyle koymuş fırına.
doğruluğuk payını bilemicem ama, fimoyla uğraşanlar için araştırmaya değer bence..

Girls On Blog dedi ki...

Haydinscim,sagol sekerim:) Fikrin super bence ivir zivir makyaj kalemi filan koymak icin de yapilabilir.
Uyuzcum,begenmene sevindim:)
Ya ben de benzer birseyler okudum ve de dinledim.Aslinda en iyisi evde yapmamak galiba. Benim fimoyu senelerdir yapan bir arkadasim var hem de metulurji muhendisi ...cok yogun yapmiyosun sorun olmaz dedi...pisirme suresi biter bitmez acmiyorum kapagi...bir de sirkeli suyla sil dedi o arkadasim.
Benim de icim hic rahat degil aslinda yer olsa bir tane mini firin alip koyacam ama evde 1 bardak koymaya bile yer kalmadi benim zimbirtilarimdan:)
Folyo fikri mantikli gibi...ama gaz ordan da sizar mi..ufff:(

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Ayy gerçekten aynı şeyleri yazmışız:))))) Bu arada fimo kanserojen bence de, asıl maddesi plastik sonuçta, fimo için ayrı fırın şart zaten yemeği aynı fırında kesinlikle pişirmeyin diye paketin üstünde yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Ebruli dedi ki...

Fimo hamurundan umarım bulurum. Ben de bu hamurla bir şeyler yapıp, fırında pişirmek istedim...