Pages

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

17 Aralık 2011

Türk ''erkek''zihniyeti

Evet maalesef bence bu başlıkta inceleyecegimiz bir tür var!

Günlük hayatımızda eminim hepimiz pek çok erkek egemen topluma dair pek çok şey hissediyoruz,ya da yaşıyoruz...Ben bazılarına tahammül ediyorum bazılarına edemiyorum direk tepki veriyorum ya kibar ya da kaba...


Şimdi biz Ağvadayız ya Aslı ve ben...epey zamandır burda yaşıyoruz..yaşadıgımız evin tadilatını bitirdik,dekorasyonunu bitirdik derken sıra resmi işlemlere geldi...Bu evimizi bir butik otel haline getirmeye uğraşıyoruz aylardır..

Bu süre içinde onlarca usta,amele,işçi her kesimden bir sürü erkekle muhatap olduk...hiçbirisi yüzümüze direk saygısızlıkta bulunmasa da içlerinden geçenleri aşağı yukarı tahmin edebildik..kimi iyi niyetli,kimi fesat kimi de köylü kurnazı denilen cinsten ki aslında bana göresi en tehlikelisi...çok içimizden geldi...oğlum sen gelirken biz bu yollardan dönüyoduk demek!

Kimisini gülerken ısırdık kimisini iplemedik kimisine direk tavır koyduk...çoğu bükemediği bileği öpmeyi tercih etti..Çünkü 2 kadın bi sürü işi iyi bir biçimde becerebiliyodu..arkalarında koca,sevgili ya da abi-baba destegi olmadan...ve kabul edelim ki bizim milletimizin erkeği çok da hazımlı değil...

Beni uzun zamandır okuyan ve takip edenler bilir ki çok da canıma tak etmedikçe sitemkar ya da eleştirel konular yazmam...neden ..burası benim keyif alanım....ve de eleştiri sözkonusu ise fikriler çok değişiklik gösterebilir.

Neden mi aldım sazı elime??

Geçen gün resmi bir kurumdan bekledigimiz konuklar! geldiler...3 kişi..3 erkek

Bizim evimiz Ağva'da oldukça etkileyici bir konumda,gerçekten güzel...tadilatlar ve dekorasyonla doğal halinden de güzel hale geldi..
Eee bu misafirlerimizi ağırladık,işle ilgili görüşmeleri tamamladık...misafirperveriz ya nehir kenarında çay & kahve de ikram ettik...amcamlardan biri sordu:

eeeee enişteler nerde??!!!!

Aslı'dan ve benden yanıt aynı anda geldi;

Enişte yok biz de!

Eeeee hiç mi olmadı dedi amca!!


Bu sorunun ardında o kadar çok şey sorgulanabilir ki!
Ben kafamı çevirdim...dudaklarımı ısırıyorum sinirden...bre sen kimsin benim hayatımı sorguluyosun? sen kimsin benim özel hayatımı didikliyosun? sen kimsin ille de bu güzel hayatın arkasında bi sevgili bi koca arıyosun...ben delirdim...ama adamlara maalesef işsel gebeliğimiz oldugu için bu memuru bozup atamadım!!

Aslı da yok dedi..

Sinirimiz bozuldu bi kere..hadsizliğe tahammülüm yok..ama ses çıkaramamak beni daha çok sinirlendiren

eeee o zaman paşa torunusunuz siz dedi...!:))))

Yok dedik degiliz...

Bu konuda milyon satır daha yazabilirim ama yazmıcam.....en büyük dileğim Türk erkeğininin bi silkelenip kendine gelmesi...ki çok zor görünüyor..

2 kadın başarılıve güçlü olması illa da arkasında 'erkek' gücüne mi dayanmalıdır a dostum??!

16 yorum:

Atolyekedi dedi ki...

Ay tahmin edebiliyorum, şimdi maalesef bu zihniyet daha da çoğaldı. Allah akıl fikir versin, biz kadınlarada sabır.... Bir çok yerde öyle artık gitmek istemiyorum soru bile sormak istemiyorum onlara ne konuşurken insanın yüzüne bakıyorlar nede doğru düzgün yardımcı oluyorlar. Ne de olsa ne anaları ne kızları ne de bacılar var

FRAGİLE dedi ki...

bir erkek olarak; maalesef etrafta bu tiplerin çoğaldığını ben de gözlemliyorum. Eskiden böyle değildi sanki. Kadınlar her ortamda daha taciz edilir oldu. Sokakta, internette, her yerdeler kısaca. Amaç kadınları bezdirip dört duvar arasına hapis etmek gibi...

Girls On Blog dedi ki...

Kedi'cim maalesef,allah gerçekten bize sabır versin...dedigin gibi ben de artık hiç konuşmak bile istemiyorum....

Fragile,hoşgeldin öncelikle.
Aynen bezdirelim bu kadınlar sadece evde dursun yemek yapsın,çocuk büyütsün, sesleri de fazla çıkmasın düşünceleri sanırım....ooff offf...

Adsız dedi ki...

her zaman karşılaştığımız abuk dialoglar.Böyle gelmiş böyle gider ,aşılacağını sanmıyorum...

Girls On Blog dedi ki...

Nalan'cım maalesef, aynı fikirdeyim...git gide artar ama geçmez gitmez bu kafa..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

böyle örnekler çoğaldıkça, dillerie kilit çabuk takılır bu er-kek lerin !

aldırmayın kızlar..
iştir ayinesi kişinin lafa bakılmaz ..
allah kalbinize göre versin.
herşey gönlünüzce olsun diliyorum
çok sevgiler.

Girls On Blog dedi ki...

Sevgili Bir Dut masalı...çok teşekkür ederiz:) Moral ve motivasyon desteginiz için..bizden de kocaman sevgiler size..ve amin hepimize inşallah gönlümüzden geçenler..:)

Tengi Can dedi ki...

Yaşadığınızın zor bir durum oldugunu anlıyorum, ama çevremizde her erkeğin bu tip nezaketsizlik içerisinde olmadıgını da vurgulamanizi beklerdim. Lutfen insanlarımızın egitim ve öğretimden yana eksikliklerini ve oluşmuş kültürümüzü de, güncel anlayislarla birleştirdiğimizde, daha farklı bir davranış beklememek gerekir. Eminim, uzun ve başarılı ticaret yolunuzda önünüze çıkacak engelleri devireceksiniz :)
Saygılarımla.

Girls On Blog dedi ki...

Tengi Can merhaba:) Hoşgeldiniz
güzel ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim...Belirtmedim evet yazım da ama tabii ki de herkes ya da her Türk erkeğini bu klasmanda degerlendiremeyiz...sadece ne yazık ki bu popülasyonun daha fazla oldugunu üzüntüyle fark edip..bizlere saygı duyan eşitliğe inanan ve toplum içinde aktif rolü olan kadınlara saygı duyan tüm erkeklerimizi biz de seviyor sayıyoruz:)
sevgiler benden..yorumunuz için de teşekkür ederim:)

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Maalesef artık toplumda birçok kadın sırtını cüzdanı çok dolu erkeğe dayadığı için öyle bir izlenim kalmış amcalarda da demek:-) Tabii ki bu her kadın böyledir anlamına gelmez.Bu bir zamanlar mesleğin ne: HOSTES dediğinde birçok kişide sanki tüm hostesler afedersin o....uymu gibi seni düşünmelerine benzemiş ite.Güdülmemiş odun mu ararsın dünyanın her yerinde varlar maalesef.Tabii biz de her odunu aynı kategoriye koymuyoruz bunu söylerken:-)Sevgiler...

Girls On Blog dedi ki...

Sevgili papiş Style hoşgeldin ve yorumun için teşekkür ederim...sanırım kadınlar birbirimizi daha iyi anlıyoruz.:)
sevgiler benden de

AslıASLI dedi ki...

Erkekler böylede kadınlar dahamı iyi sanki? gelen 3 konugunuz erkek degilde kadın olsaydı, inanın çok daha özel sorulara muhatap olurdunuz.

Hani erkekleri savundugum düşünülmesin, ama bir suçlu arıyosak sadece tek taraflı degil bu.

Kaldıki bana tamir işiyle ugraşan erkeklerden bahsetmeyin işte :) ya onlar sanki başka bir tür gibi, hiç anlayamıyorum :)

Girls On Blog dedi ki...

Aslı merhaba hoşgeldin:)
Aslında yazdıkların da haklısın...kadınların da bazısı çok cüretkar olabiliyor..ancak nedense beni erkeklerin hadsizliği daha çok sinir etti bu ara:)) Bi de sanırım esas sinirimi bozan ben o adama iş anlamında tabiri caizse gebe olmasam anında harcardım:)) Yapamadım ya ..içimi burda döktüm işte:)
İş yaptırmak derken ...''usta''ları mı kast ettin? ben oyle anladım...kiiiii onlarda benim için başlı başına ayrı bi millet:)))
sevgiler

HayatmnMucızesı dedi ki...

bana bır mail adresi yazabılırmısınız?
sevgıyle

Adsız dedi ki...

aslinda tumevarim yapildigi icin boyle dusunuyor cunku bir cok hatun bir basina yada bir kac hemcins arkadasiyla beraber buyuk islerin altina giremeyebiliyor, girse bile cuvalliyor. hal boyle olunca arada basari gostermis olan hatunlar bu tur olaylar yasayabiliyorlar.

zeys dedi ki...

Ne yazikki toplumumuzun geneli boyle..